mandag 4. juni 2018

Problemer som kiropraktoren behandler

Ryggsmerter
Ryggsmerter kan oppstå akutte eller gradvise. De vanligste symptomene er smertefull og stiv lumbale ryggrad, som vanligvis er det verste om morgenen når du sitter. Vanligvis føles det bedre når du går eller lyver. Ryggen kan også føle seg ustabil og smerten er ofte konsentrert rundt hoften og bena. Noen ganger blir ryggen skrå for å unngå den verste smerten.

Årsakene til akutt ryggsmerter er mange og noen ganger komplekse. Behandlingen må derfor tilpasses og ses samlet. Vanlige årsaker er snøscootere, tung løft og ombygging. Andre risikofaktorer inkluderer feil holdning, dårlig arbeidsmiljø, fedme, røyking, svikt og overbelastning, psykisk stress og diaré. Ryggsmerter kan også skyldes arvelighet og redusert fysisk aktivitet.

"Back Shot" betyr en akutt vondt i nedre rygg. Smerten kan komme plutselig eller snike seg. Årsaken er vanligvis en form for overbelastning. Vanlige årsaker inkluderer snøing, graving eller løfting tungt i forbindelse med et dreiemoment.

Skivfriksjon betyr at støtabsorberende skive mellom ryggraden er ødelagt. Når platen strekker seg, kan nerveroten i ryggraden og smerten utvikles. I de fleste tilfeller blir platen dannet uten å gjøre noe spesielt. Noen ganger kan du for eksempel løfte tungt, vri eller bøye ryggen på en spesielt uheldig måte. Å bryte lumbale ryggraden kan påvirke nervesystemet og forårsake iskall smerte. Mange har også grusomme pauser som ikke gir noen ulempe.

Vanlige problemer med ruptur er ryggsmerter, smerte som skinner ned i beinet, nummenhet, prikkende og føles verre i beina. Det er også vanlig med smerter i nakken, armer og hender, samt nummenhet, prikkende og dårlig følelse i armer og hender.

Disc frakturer pleier vanligvis å kurere etter noen måneder. Behandlingen med sikte på å lindre smerte består hovedsakelig av smertestillende og antiinflammatoriske legemidler. Dette kan suppleres med behandling av kiropraktor i kombinasjon med fysioterapeut. Mange tror at alle skrekkfrakturer må drives. I dag forekommer det bare alvorlige brudd med nevrologisk svikt. Bøyeskiver og mindre skivefrakturer er relativt vanlige hos voksne. En plateutbrudd betyr ikke alltid alvorlig ryggsmerter eller iskias. Det er trygt å gå til kiropraktor og fysioterapeut med brudd.

Smerte som utstråler fra baksiden til sete, lår og underben er en relatert tilstand som kalles iskias. Det oppstår når muskler og ledd i nedre rygg, bekken og hofte del blir så irritert eller betent at smerten sprer seg over beinet. Ischiass smerte kan reduseres ved kiropraktisk terapi kombinert med fysioterapi.

Smerter i nedre rygg
Smerte mellom skulderbladene er vanlig. Det kan ikke være rart når du tenker på alt kontorarbeid som foregår i høy tempo med avrundede skuldre, fremoverbøyet hode og spente armer. Ofte er smerten spredt til nakken, til skuldrene og på armene eller til brystet.

Selvfølgelig har vi stor respekt for brystsmerter som påvirker hjertesykdom. Ta alltid brystsmerter alvorlig. Imidlertid har bare fem pasienter med brystsmerter et hjerteproblem. Mer vanlig, brystsmerter skyldes muskelspenning og lettere dysfunksjon. Bekymringer for en potensielt alvorlig sykdom styrker muskelspenningen og øker den dvelende opplevelsen som skaper en ond sirkel.


nakkesmerter
Det kan være en liten vri for å lage en ryggsekk. Nakke hvilen kan skyldes en overbelastning som forårsaker en lås i halsen. Dette kan forårsake en nervøs irritasjon som kan forårsake alvorlig smerte og problemer med å utvide hodet på en eller annen måte. Noen ganger kan det være vanskelig å røre på hodet i det hele tatt.

Vanlige årsaker til nakkekollisjon er fysisk arbeid som forårsaker muskelspenning i skuldre og nakke. En annen grunn kan være å sove eller sitte i dårlig stilling, selv om du er i et rom med et åpent vindu med trekk, kan det føre til kollisjon.


whiplash
Bukspyttkjertelen eller whiplash kan oppstå hvis de myke delene i nakken blir utsatt for skarp overlapping. Dette gjelder spesielt i trafikkulykker. Vanligvis, hvis du svinger bakfra og hodet beveger seg fremover-bakover fremover, som en forbannet nese.

Det er ingen ensartet behandling for whiplashskader, ulike behandlingsmodeller kan samhandle med hverandre. Etter nøye undersøkelse av forekomsten av sykdommen, utføres en ortopedisk og nevrologisk undersøkelse. Røntgenundersøkelser kan også kreves for å få så god oppfattelse som mulig om omfanget av skaden.

Hvis vi føler at problemet er i vårt behandlingsområde, begynner vi behandling på en slik måte at problemet kan herdes så snart som mulig uten å irritere det andre vevet. I mange tilfeller kan en kiropraktisk behandling gi svært gode resultater. I lang tid har de fleste whiplashskader en god prognose for hjelp



Trenger du hjelp?
Besök Klinikk Frogner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar